30 Nisan 2013 Salı

Didim Yemekleri

Didim Yemekleri
Didim'e gittiğinizde  çok zengin bir mutfak kültürü ile karşılaşacaksınız.
Aydın mutfağı hem zeytinyağlı yemekleriyle, hem de et yemekleriyle ünlü.

Yöreye özgü yemekler;
  • Acılı güveç,
  • patlıcan biber kızartma,
  • zeytinyağlı taze ve kuru börülce,
  • patlıcan kavurma,
  • sarmaşık ve kedirgen kavurma,
  • yaprak sarma,
  • etli nohut yahnisi,
  • nohutlu kereviz,
  • etli enginar,
  • arap saçı,
  • ciğer sote,
  • imambayıldı, keşkek,
  • tandır kebap,
  • yuvarlama (sıkma),
  • paşa böreği,
  • cilav(ayran böreği);
  • börülce,
  • turp otu salatası,
  • semizotu salatası,
  • çingene pilavı;
tatlılardan ise irmik helvası, zerde, muhallebi, sütlaç, aşure, lokma, pelvize tatlısı, paşa böreği, yuvarlama, ısırganotu böreği sayılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder